Skip to main content
Uncategorized @da

Nalik Ventures A/S ansætter ny direktør

Nalik Ventures A/S befinder sig i en omstillingsproces. Der skal være meget mere fokus på turisme og på iværksætterprojekter rundt omkring på kysten. Formålet vil altid være at skabe sunde, stærke og rentable virksomheder, der tjener penge og bidrager til udviklingen i det grønlandske samfund.

Bestyrelsen for Nalik Ventures A/S har med tanke på denne omstillingsproces været på udkig efter den profil til stillingen som ny administrerende direktør, der tillige har kendskab til det grønlandske samfund. En stilling, der har været ledig siden slutningen af marts, hvor den tidligere administrerede direktør stoppede. Den profil har man nu fundet i Thomas ”Tyt” Mogensen, der tiltræder som ny administrerende direktør den 1. oktober 2023.

”Vi er meget tilfredse med at være nået til enighed om et samarbejde med Tyt. Vi har været på udkig efter en stærk leder med stort indblik og stor erfaring med erhvervsudvikling i Grønland samt indblik i det grønlandske samfund. Den person har vi fundet hos Tyt, og jeg ser frem til et frugtbart samarbejde til glæde og gavn for hele det grønlandske samfund,” siger Miki Lynge, bestyrelsesformand i Nalik Ventures A/S.

Thomas ”Tyt” Mogensen har arbejdet med økonomi og erhvervsudvikling i flere forskellige virksomheder og organisationer. Han har blandt andet været konsulent i Grønlands Erhverv og erhvervsdirektør i BankNordik. Siden maj 2021 har han drevet sin egen virksomhed Tyt Consulting, hvor han har rådgivet en bred vifte af virksomheder i erhvervsøkonomi, ledelse og økonomiske forhold. Sideløbende har han lagt mange kræfter i arbejdet som bestyrelsesformand for Foreningen Grønlandske Børn. Nu glæder han sig til at kaste sig over den nye udfordring som administrerende direktør i Nalik Ventures A/S.

”Jeg har været rigtig glad for min tid som selvstændig, hvor jeg på egen krop har mærket, hvor spændende det er at drive sin egen virksomhed og se den blomstre. Netop disse erfaringer bliver særdeles værdifulde i min nye stilling, der i høj grad kommer til at handle om at skabe nye og stærke virksomheder i samarbejde med idérige iværksættere i hele landet,” siger Tyt og uddyber;

”Jeg har fulgt Nalik Ventures igennem en årrække og har set den positive effekt selskabet har haft på udviklingen af det grønlandske erhvervsliv, og den udvikling er jeg stolt og beæret over at få lov til at være en del af i fremtiden, og jeg forventer især, at vi kommer til at se et boom i antallet af virksomheder i turismebranchen. Dette med baggrund i den øgede tilstrømning af turister, som vi må forvente efterhånden som de nye lufthavne åbner,” siger Tyt og afslutter:

”Til at begynde med ser jeg dog mest af alt frem til at hilse på mine nye kolleger i Nalik Ventures. Jeg vil gå ydmygt til opgaven, og glæder mig til at komme i gang med arbejdet om at, skabe bedre rammer for erhvervsudviklingen i hele Grønland.”

På vegne af bestyrelsen for Nalik Ventures A/S,

Mvh.
Miki Lynge
Bestyrelsesformand

Leave a Reply