Selvstændig og studerende på samme tid

Ludvig Andersen Rosing monterer fiber fra morgen til aften. Derefter laver han lektier, for han vil have autorisation som el-installatør

For Ludvig Andersen Rosing i Aasiaat er det lige før, at døgnets 24 timer ikke slår til, for han er en meget travl mand.

Han driver enkeltmandsvirksomheden Pukia og monterer fiberkabler til virksomheder og organisationer på livet løs. Men selv om elektrikeruddannede Ludvig har godt gang i sit iværksætterprojekt, har han allerede sat sig nye mål: Han vil have autorisation som el-installatør.

”Det går godt i min virksomhed, og jeg har blandt andet haft opgaver for Nukissiorfiit i Qasigiannguit”, fortæller Ludvig Andersen Rosing.

Da han etablerede sin virksomhed, havde han brug for vejledning og støtte. Det fik han i Nalik Ventures, som har støttet med halvdelen af de 100.000 kroner, han skulle bruge til udstyr for at få gang i virksomheden.

Inden da havde han været på iværksætterkursus i Nuuk, for dengang var der ingen hjælp og vejledning at hente i Aasiaat, og han har som nybagt selvstændig være igennem de klassiske faser for en iværksætter.

”Heldigvis går det godt, men undervejs er det gået op og ned, og der har også været skuffelser. Nu kører jeg på med virksomheden, og samtidig læser jeg til autoriseret el-installatør. Det foregår online, og jeg har en masse lektier, og så skal jeg desuden til Danmark i tre dage seks gange om året. Det er hårdt, men det er nødvendigt, hvis jeg vil udvikle min virksomhed til et foretagende, der arbejder med både el, it og netværk”, lyder det fra Ludvig Andersen Rosing.